Kweeperenlikeur

Ingrediënten voor 2,5 liter
  • 1 ltr kweeperensap ( recept: zie hieronder)
  • 1 ltr alcohol 80%
  • 0,5 ltr water
  • 500 gr suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 10 kruidnagels
  • 1 citroen
Bereiding
Kweeperensap

Veeg 2 kg kweeperen met een doek goed schoon. Snij de vruchten in kwarten en zet ze in een pan goed onder water. Breng het geheel aan de kook. Houd het op matig vuur net zo lang aan de kook tot de kweeperen bijna uit elkaar vallen. Dek het geheel af en laat het een nacht staan.
Zeef het sap met een kaasdoek zodat een heldere, rode vloeistof overblijft.

De likeur

Doe alle ingrediënten in een grote pot. Laat 3 maanden macereren. Regelmatig schudden totdat de suiker volledig is opgelost.
Daarna zeven met een koffiezeef. En daarna bottelen

Het lekkerst is deze likeur na minimaal een ½ jaar rijping in de fles.