Gegrilde maïskolven met kruidenboter

Maïs zit boordevol vitaminen, maar vooral vezels.

Ik heb bij dit recept gekozen voor een kant-en-klare kruidenboter, maar natuurlijk is een zelf gemaakte (recept volgt nog) kruidenboter nog veel lekkerder.

Ingredienten

1 maïskolf per persoon
zout naar smaak
1 bakje kruidenboter (ik vind 'Botergoud' een goed alternatief voor zelfgemaakte kruidenboter)

Voorbereiden

In pan ruim water met wat zout aan de kook brengen.
Maïskolven ontdoen van blad en 'draden'. Als het water kookt maïskolven toevoegen en de kolven in ongeveer 30 min. gaar koken.

Bereiden

Maïskolven op een indirect vuur op de barbeque of grill lichtbruin roosteren.
De maïkosven voor het serveren bedekken met enkele klontjes boter en de rest van de boter apart bijgeven.

Lekker hierbij

Geroosterde tomaatjes