Asperges met ei, ham en hollandaisesaus

Dit is een heerlijk recept voor een heerlijke voorjaarsdag!

Voor een vegetarische variant hoef je alleen maar de ham weg te laten.

Ingredienten (per persoon)

4 AA-asperges
snufje zout
1 ei
2 plakjes gekookte ham
1 handje veldsla
2 à 3 eetlepels hollandaisesaus

Bereiden

Asperges schillen met aspergeschiller en harde onderkanten afsnijden.
Asperges in (asperge)pan in koud water op een hoog vuur aan de kook brengen. Zodra het water kookt het vuur uitzetten en de asperges door laten garen tot ze beetgaar zijn (ongeveer 10 minuten). 
Eieren in 8 minuten hard koken en in plakjes snijden
Ham in reepjes snijden

Maak intussen de hollandaisesaus volgens dit recept.

Veldsla over borden verdelen en asperges op of naast het slabed leggen. Ei en ham en over asperges verdelen. Hollandaisesaus over asperges sprenkelen, rest van de saus apart serveren.

Lekker met

Gekookte aardappeltjes.