Hoofdgerechten - Wild en gevogelte
Kalkoenfilet met romige champignon-pestosaus

Zorg er voor dat de pasta niet te gaar wordt. Door de romige saus is het ger3echt snel te 'smeuig'.
Ingredienten
500 g champignons
3/4 dl droge witte wijn
50 g boter of margarine
20 g bloem
1/2 l melk
2 teentjes knoflook
5 eetlepels groene pesto
5 eetlepels Bulgaarse yoghurt
5 eetlepels geraspte belegen kaas
zout
peper
4 kalkoenfilets (ca 125 g per stuk)
2 takjes peterselie
Voorbereiden
Champignons schoonvegen met keukenpapier of borsteltje en in vieren snijden. In pan champignons met wijn afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. In steelpan 20 g boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerend 30 seconden laten pruttelen. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Pan van vuur nemen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Pesto erdoor roeren. Champignons uit vocht nemen en met yoghurt en kaas door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden
Kalkoenfilets in grote stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en kalkoenfilets in ca. 10 à 15 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Intussen champignonsaus zachtjes door en door verwarmen. Vier borden voorverwarmen. Kalkoen op warme borden leggen en saus erover scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. .
Lekker hierbij
Serveren met (groene) lintmacaroni of (platte) spaggetti en een frisse salade.