Biscochos borrachos

De Nederlandse vertaling voor dit Spaanse nagerecht is Beschonken biscuits.

Ingrediënten 15 stuks

Deeg
  • 4 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • iets zout
  • flinke mespunt (in een vijzel) gemalen venkelzaad of anijszaad
  • ½ teelepel kaneelpoeder
Siroop
  • 1 citroen
  • 150 gram suiker
  • 4 eetlepels honin
  • 1 kaneelstokje
  • 1 dl witte wijn
  • ½ dl rum

Voorbereiding

Deeg
  • Verwarm de oven voor op 150 à 160 °C.
  • Doe de hele eieren met de suiker, het zout en het venkel- of anijszaad in een kom, plaats het op de damp van kokend water (au-bain-Marie) en klop met een garde tot het mengsel lauw geworden is.
  • Klop de massa, van het vuur af, dik, wit en luchtig totdat het als een lint van de lepel loopt (een kwartier à 20 minuten kloppen).
  • Zeef het meel en voeg het luchtig scheppend bij de eiermassa. Voeg hierbij ook het kaneelpoeder toe.
  • Doe het deeg in een springvorm van 22-25 cm midddellijn, waarvan alleen de bodem is beboterd of is bekleed met bakpapier.
  • Bak de biscuit in ± 40 minuten heel lichtbruin en gaar.
  • Laat het gebak afkoelen.
Siroop
  • Citroen schoonboenen en schil afraspen.
  • In steelpan 1½ dl water met suiker, honing, citroenschil en doorgebroken kaneelstokje aan de kkok brengen.
  • Mengsel 5 minuten zacht laten koken.
  • Siroop in kom schenken en laten afkoelen
  • Kaneelstokje verwijderen en wijn en rum door siroop roeren

Bereidingswijze

Biscuit uit vorm halen en op keukenpapier storten. In gelijke punten of vierkanten snijden van ongeveer 5 x 5 cm. Biscuit even door siroop halen en op bord laten uitlekken

Tip

In plaats van witte wijn en rum kan 1½ dl sherry gebruikt worden