Thaise visballetjes

Als ik een tapasdiner maak, mag dit recept absoluut niet ontbreken.

Ingredienten

  • 450 g kabeljauwfilet
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1½ tl serehpoeder
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 ei
  • 3 el geraspte kokos (zakje a 125 g)
  • 1 el maizena
  • olie om te frituren 

 

Bereiden

Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Pepers in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in stukjes snijden. In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren. Vis toevoegen en fijn pureren. Ei, kokos en maizena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa. (Eventueel meer maizena toevoegen.) Vismengsel op smaak brengen met zout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen. Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met Thaise chilisaus.