Makreelsalade met garnaaltjes en komkommer

Deze salade van makreel is niet alleen een heerlijk voor- of lunchgerecht, maar bevat ook nog eens heel veel vitamine B12

Ingrediƫnten 8 personen

  • 1 hele gerookte makreel
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 3 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • citroensap
  • (versgemalen) peper en zout
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 1 tl chilivlokken of 1 gedroogde chili, verkruimeld
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 komkommer

Bereidingswijze

  • Stroop de huid van de makreel en pluk de visfilet van de graat.
  • Prak de makreel met de ui, mayonaise en kwark tot een smeuige saladeen breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Meng de garnalen met de chilivlokken en olijfolie.
  • Snijd de komkommer in de lengte in dunnen repen. Dat gaat het beste met een mandoline, maar je kunt ook een kaasschaaf of aspergeschiller gebruiken.
  • Verdeel de komkommerrepen over de borden, leg in het midden een flinke dot makreelsalade en garneer met de garnalen.
  • Geef er geroosterd wit-brood met boter bij.