Pitabroodjes

Pitabroodjes

Dit recept is voor 8 pitabroodjes en je hebt er geen oven voor nodig.
Je kunt ze gemakkelijk invriezen en na ontdooien warm maken in een koekepan. Dan smaken ze weer als vers!

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 300-350 gram lauwwarm water
  • 20 gram verse of 7 gram gedroogde gist
  • 1 tl honing
  • 10 gram zout
  • 14 gram olijfolie (+ een beetje voor het rijzen)

Voorbereiding

  • Los de gist met de honing op in 300 gram water
  • Voeg de (gezeefde) bloem toe en daarna het zout en de olijfolie
  • Kneed gedurende 10 minuten tot een soepel deeg. Indien nodig een beetje extra water toevoegen
  • Smeer de bol deeg in met een beetje olijfolie en laat het in een kom, afgedekt met plasticfolie, een ¾ uur rijzen

Bereiding

  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bollen van
  • Verhit een koekepan en vorm het eerste een broodje. Doe dat door wat olie op het werkblad te druppelen en je handen in te vetten. Vorm nu met je vingertoppen een plat broodje zo groot als je koekenpan. Bak het in de koekepan aan één kant totdat er luchtbelleyjes verschijnen. Draai om en bak nog even.
  • Houdt warm op een voorverwarmd bord met aluminiumfolie. Of warm vlak voor het eten nog even op in een droge koekepan.

 

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme