Eiercurry met naanbrood

Eiercurry met naanbrood

Een heerlijk zomers recept met een milde Indiaase smaak!

Ingrediënten 8 personen

  • 6 eieren
  • 2 el olie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 2 cm verse gemberwortel (geraspt
  • 1½  el milde Indiase currypasta (pot) of kerriepoeder
  • 3 tomaten (in stukjes)
  • 1 pak naanbrood (voorgebakken, 2 stuks)

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 °C. Eieren in 8 min. hard koken. In braadpan olie verhitten en ui, knoflook en gember in 4 min. goudbruin fruiten. Currypasta erdoor roeren en even meebakken. Tomaat erdoor scheppen en geheel nog 2-3 min. bakken. Aan mengsel 100 ml water en 1 tl zout toevoegen en geheel verwarmen tot dikke saus ontstaat. In oven naanbroden knapperig bakken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren laten schrikken, pellen en halveren. Eieren in saus leggen en nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Naanbrood erbij serveren. Lekker met sperziebonen en komkommersalade.

Foto

Door Silver Spoon - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5024959

Related Articles

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme