Een heerlijk zomers recept met een milde Indiaase smaak!
Ingrediënten 8 personen
- 6 eieren
- 2 el olie
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 2 cm verse gemberwortel (geraspt
- 1½ el milde Indiase currypasta (pot) of kerriepoeder
- 3 tomaten (in stukjes)
- 1 pak naanbrood (voorgebakken, 2 stuks)
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225 °C. Eieren in 8 min. hard koken. In braadpan olie verhitten en ui, knoflook en gember in 4 min. goudbruin fruiten. Currypasta erdoor roeren en even meebakken. Tomaat erdoor scheppen en geheel nog 2-3 min. bakken. Aan mengsel 100 ml water en 1 tl zout toevoegen en geheel verwarmen tot dikke saus ontstaat. In oven naanbroden knapperig bakken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren laten schrikken, pellen en halveren. Eieren in saus leggen en nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Naanbrood erbij serveren. Lekker met sperziebonen en komkommersalade.
Door Silver Spoon - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5024959