Als je van een pittiger variant oud, kan je de kalkoen vullen met Camenbert.
Ingredienten
500 gr kalkoenfilet
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
3 tot 6 plakken Coburgham (vleeswaren)
3 el geraspte belegen kaas
1 el Dijonmosterd
1/2 tl rozemarijn
1/2 tl tijm
250 ml kookroom
zout, versgemalen peper
2 lenteuitjes
Voorbereiden
In kalkoenfilet 3 diepe (tot ong 1/2 cm van de onderkant) inkepingen maken. Elke inkeping beleggen met een of twee plakken Coburgham en bestrooien met geraspte kaas.
Filet dichtvouwen en samenbinden met katoenen garen. Bestrooien met peper en zout.
Lenteuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Bereiden
In braadpan olie verhitten. Kalkoenfilet op hoog vuur snel dichtschroeien en mooi bruin korstje geven.
Vuur temperen en met deksel op de pan 30 min laten garen. Regelmatig keren en eventueel wat olie toevoegen.
Kalkoen uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Boven braadvet teentje knoflook uitpersen en mosterd, rozemarijn en tijm toevoegen. Afblussen met kookroom. De saus op smaak brengen met peper en zout.
Kalkoenfilet in plakken snijden en in schaal schikken. Saus erover schenken en bestrooien met lenteuitjes.