Regenboogterrine

Regenboogterrine

Door de diverse groenten in laagjes in een cakevorm te bereiden, krijg je prachtig gekleurde plakjes als voorgerecht.

Ingrediënten 8 personen

  • 100 g worteltjes (geschrapt)
  • 1 pakje witte kaas ((200 g), verbrokkeld)
  • 3 bakjes ricotta (kaas, a 250 g)
  • 10 eieren
  • 2 potten gegrilde paprika ((a 465 g), uitgelekt)
  • 1 gepelde tomaat ((blik a 400 g), uitgelekt)
  • 1 zakje verse basilicum ((15 g), fijngesneden
  • 100 g tuinerwten ((diepvries), ontdooid)
  • 1 zak rucola ((sla, 75 g), aangemaakt met 1-2 el olijfolie)

Bereidingswijze

  • Kook de worteltjes in 15-20 min. zacht.
  • Mix de witte kaas met de ricotta en de eieren, voeg peper (en zout) toe.
  • Verdeel het mengsel in 5 porties: 3 kleine en 2 iets grotere.
  • Snijd de helft van de paprika's in plakken en bedek hiermee de bodem van de cakevorm.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pureer in 3 aparte schalen de worteltjes, de andere helft van de paprika's en de tomaat met de 3 kleine porties van het ricottamengsel.
  • Pureer het basilicum met 1 grotere portie (de andere grotere portie blijft wit).
  • Schep een laag paprika-ricottamengsel in de cakevorm en zet dat in het bakblik.
  • Doe wat kokend water in het bakblik en zet het 10-12 min. in de oven.
  • Schep er een laag van het tomaten-ricottamengsel op, bak 10 min. in de oven. Schep een laag wortel-ricottamengsel erop, bak 10 min. in de oven. Schep de witte laag erop en bak 10 min. in de oven. Schep tot slot de basilicum-ricottalaag erop en dek af met de tuinerwten. Bak nog eens 10 min. Laat afkoelen.
  • Bewaar de terrine tot het serveren in de koelkast. Snijd de terrine in 15 plakken en leg er rucola bij.

Tip

U kunt de regenboogterrine een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Related Articles

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme