Door de diverse groenten in laagjes in een cakevorm te bereiden, krijg je prachtig gekleurde plakjes als voorgerecht.
Ingrediënten 8 personen
- 100 g worteltjes (geschrapt)
- 1 pakje witte kaas ((200 g), verbrokkeld)
- 3 bakjes ricotta (kaas, a 250 g)
- 10 eieren
- 2 potten gegrilde paprika ((a 465 g), uitgelekt)
- 1 gepelde tomaat ((blik a 400 g), uitgelekt)
- 1 zakje verse basilicum ((15 g), fijngesneden
- 100 g tuinerwten ((diepvries), ontdooid)
- 1 zak rucola ((sla, 75 g), aangemaakt met 1-2 el olijfolie)
Bereidingswijze
- Kook de worteltjes in 15-20 min. zacht.
- Mix de witte kaas met de ricotta en de eieren, voeg peper (en zout) toe.
- Verdeel het mengsel in 5 porties: 3 kleine en 2 iets grotere.
- Snijd de helft van de paprika's in plakken en bedek hiermee de bodem van de cakevorm.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pureer in 3 aparte schalen de worteltjes, de andere helft van de paprika's en de tomaat met de 3 kleine porties van het ricottamengsel.
- Pureer het basilicum met 1 grotere portie (de andere grotere portie blijft wit).
- Schep een laag paprika-ricottamengsel in de cakevorm en zet dat in het bakblik.
- Doe wat kokend water in het bakblik en zet het 10-12 min. in de oven.
- Schep er een laag van het tomaten-ricottamengsel op, bak 10 min. in de oven. Schep een laag wortel-ricottamengsel erop, bak 10 min. in de oven. Schep de witte laag erop en bak 10 min. in de oven. Schep tot slot de basilicum-ricottalaag erop en dek af met de tuinerwten. Bak nog eens 10 min. Laat afkoelen.
- Bewaar de terrine tot het serveren in de koelkast. Snijd de terrine in 15 plakken en leg er rucola bij.
Tip
U kunt de regenboogterrine een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.