Spaghetti carbonara (origineel recept)

Spaghetti carbonara (origineel recept)

Er zijn veel recepten in omloop van dit gerecht, vaak aangevuld met room maar dat is meestal niet het originele recept. Hieronder de enige echte spaghetti alla carbonare.

Ingredienten (2 personen)

300 gram gedroogde spaghetti
3 eieren
150 gram pancetta in kleine blokjes (alternatief: gerookte spekblokjes)
75 gram Parmezaanse kaas
snuf zout
(versgemalen) peper

Bereiden

  • Breng water in een grote pan aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je hier een snuf zout aan toe. Kook vervolgens de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen de pancetta of spekblokjes (zonder olie) in een koekenpan voorzichtig uit zodat ze krokant worden.
  • Doe in een kommetje 2 eieren en alleen de dooier van het 3e ei.
  • Rasp 2/3 van de Pamezaanse kaas en bewaar de overgebleven kaas. Voeg de geraspte kaas bij de eieren en roer tot een gladde saus.
  • Giet de pasta, als deze al dente gaar is, af. Voeg de uitgebakken spek met het vet toe en roer goed door de spaghetti.
  • Giet nu het ei-/kaasmengsel bij de spaghetti en meng alles goed door. De kaas zal smelten en de eieren enigzins stollen. Zo vormt zich een mooie egale saus om de spaghetti. NB: de pan moet hierbij van het vuur zijn, anders eindig je met roerei i.p.v. een egale saus.
  • Serveer op een (diep) bord en bestrooi met versgemalen peper. Rasp er wat Parmezaanse kaas over

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme