De naam van dit gerecht komt van mijn kinderen. Nu zij allemaal studenten zijn en hun eigen kostje moeten koken, hebben ze zelfs een vlamverdeler gekocht om deze rijst te kunnen maken.
De gebruikte hoeveelheid in dit recept is voor 2 personen en kan naar believen verveelvoudigd worden. Houdt bij de hoeveelheid altijd de volgende verhouding aan: 1 deel rijst : 1,5 deel water. Pas dan ook de hoeveelheden van het bouillonblokje aan.
Ingredienten
1 mok Surinaamse rijst
1 rundvlees bouillonblokje
1 eetlepel olijfolie extra vierge
Bereiden
In pan met dikke bodem olijfolie verwarmen. Rijst toevoegen en al roerende bakken totdat de rijst glazig is. 1,5 mok water toevoegen en bouillonblokje boven pan verkruimelen.
Zodra het water kookt en het bouillonblokje volledig is opgelost het vuur temperen tot de laagste stand en een vlamverdeler onder de pan plaatsen. De rijst, met deksel op de pan, in 25 min laten garen.
Voor het serveren de rijst omscheppen.