Een zeer verassend recept! Doordat de komkommer warm wordt gemaakt, wordt de smaak iets nadrukkelijker. De heerlijke oorsters getinte saus maakt de komkommer ook nog eens extra pittig.
Ingredienten
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 dl rode wijn
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 dl chilisaus
1 theelepel Indonesische nasikruiden (bus)
1/2 zakje verse koriander (à 15 g)
2 komkommers
Bereiden
Knoflook pellen en in plakjes snijden. Gember schillen en in stukjes snijden. In steelpan 1 dl water met wijn, ketjap, knoflook, gember, basterdsuiker, chilisaus, kruiden en 2/3 deel van koriander aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Intussen komkommers wassen, in lengte halveren en met theelepel pitjes eruit schrapen. Komkommers in boogjes van ca. 2 cm dik snijden.Zoetzure marinade zeven en terugdoen in pan. Komkommerstukjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes koken. Rest van koriander fijn knippen. Komkommer met marinade in schaal doen. Koriander erover strooien. Serveren bij oosterse gerechten.