Veel kruiden geven meer smaak af als ze worden gekneusd. Leg de kruiden op een plank en sla er enkele malen met een klein pannetje op. Je kunt de kruiden ook kneuzen in een vijzel.
Ingredienten
8 à 12 lamskoteletten
1 citroen, schoongeboend
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 zakje Italiaanse kruiden
Voorbereiden
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal olijfolie, citroenrasp, citroensap en knoflook door elkaar kloppen. Kruiden met klein pannetje kneuzen en door marinade scheppen. Lamskoteletten in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en koteletten in koelkast ca. 1 uur marineren. Koteletten enkele malen omscheppen.
Bereiden
Lamskoteletten uit marinade nemen en laten uitlekken. Koteletten op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant ca. 4 min. grillen. Koteletten enkele malen met achtergebleven marinade bestrijken.