Mijn moeder was niet echt een 'kokkerel', maar de traditionele (Brabantse) recepten, zoals zij die maakte, heb ik nog heel goed in mijn hoofd. Zoals deze hachee.
Ingredienten
500 g runderpoulet
4 grote uien (in grove stukken)
1 tl kruidnagelen
2 laurierblaadjes
1 rundvleesbouillonblokje
2 eetlepels (geurige) azijn
3 el plantaardige olie
zout
peper
allesbinder
Bereiden
2 el olie verhitten in een zware (gietijzeren) bak- of braadpan. Het vlees op een hoogvuur in divrese porties rondom bruin bakken. Eventueel tussen de porties extra olie toevoegen. Vlees uit de pan nemen en warmhouden.
Op laag vuur de uien in het achtergebleven bakvet fruiten tot ze goudgeel van kleur zijn.
Poulet, kruidnagelen, laurierblaadjes, bouillonblokje en azijn toevoegen. Zoveel heet water toevoegen totdat het vlees net onder staat. Op smaak brengen met zout en peper.
Pan op het laagste pitje zetten en het vlees in ca. 2 1/5 uur zachtjes gaar laten sudderen totdat het vlees door en door gaar is.
Eventueel de saus binden met allesbinder.
Lekker hierbij
Gekookte aardappelen en rode kool met appel.