Deze salade van makreel is niet alleen een heerlijk voor- of lunchgerecht, maar bevat ook nog eens heel veel vitamine B12
Ingrediënten 8 personen
- 1 hele gerookte makreel
- 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
- 3 el mayonaise
- 1 el kwark
- citroensap
- (versgemalen) peper en zout
- 100 gr Hollandse garnalen
- 1 tl chilivlokken of 1 gedroogde chili, verkruimeld
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 komkommer
Bereidingswijze
- Stroop de huid van de makreel en pluk de visfilet van de graat.
- Prak de makreel met de ui, mayonaise en kwark tot een smeuige saladeen breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Meng de garnalen met de chilivlokken en olijfolie.
- Snijd de komkommer in de lengte in dunnen repen. Dat gaat het beste met een mandoline, maar je kunt ook een kaasschaaf of aspergeschiller gebruiken.
- Verdeel de komkommerrepen over de borden, leg in het midden een flinke dot makreelsalade en garneer met de garnalen.
- Geef er geroosterd wit-brood met boter bij.