Dit Spaanse recept uit het Baskenland is een absolute must voor de echte aspergeliefhebber.
De friszure vinaigrette geeft de asperge een extra dimensie.
Ingredienten
½ kg witte asperges (4 AA-asperges p.p.)
snufje zout
1 ei
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 eetlepels citroensap
12 gram verse bieslook (fijngeknipt)
1 theelepels kappertjes
½ zakje veldsla
(versgemalen) peper
Bereiden
Asperges schillen met aspergeschiller en harde onderkanten afsnijden.
Asperges in (asperge)pan in koud water op een hoog vuur aan de kook brengen. Zodra het water kookt het vuur uitzetten en de asperges door laten garen tot ze beetgaar zijn (ongeveer 10 minuten).
Eieren in 8 minuten hard koken.
Intussen in een kommetje de olijfolie met het citroensap tot een dikke vinaigrette kloppen. Kappertjes en bieslook toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Asperges afgieten.
Veldsla over borden verdelen en asperges op het slabed leggen. Vinaigrette over asperges schenken en garneren met fijngehakt ei.