Zelfgemaakte lemon curt is zó lekker! En helemaal niet moeilijk om te maken.
Ingrediënten 1 grote jampot
- 2 eieren
- 2 citroenen
- 150 gram ongezouten roomboter
- 175 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanille extract
Bereidingswijze
- Rasp de citroenen en pers deze allebei uit
- Doe het citroensap en de roomboter in een steelpan en zet deze op middel hoog vuur
- kluts de eieren in een aparte kom en voeg hier de basterd suiker aan toe
- Zodra de roomboter gesmolten is laat je het mengsel een beetje afkoelen en giet je het bij de eieren. Roer dit goed door met een garde of vork
- Doe het mengsel nu weer terug in de steelpan en zet het dit keer op laag vuur.
- Voeg de citroenrasp toe
- Laat het mengsel ongeveer 20 minuten op het vuur staan, zorg ervoor dat je om de 3 a 4 minuten even roert.
- Na 20 minuten zal je merken dat het mengsel is ingedikt. Als het de textuur van vla heeft kan je de lemon curd van het vuur halen.
- Doe de curd in een grote jampot en draai dicht.