Lemon Curd

Lemon Curd

Zelfgemaakte lemon curt is zó lekker! En helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten 1 grote jampot

  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanille extract

Bereidingswijze

  • Rasp de citroenen en pers deze allebei uit
  • Doe het citroensap en de roomboter in een steelpan en zet deze op middel hoog vuur
  • kluts de eieren in een aparte kom en voeg hier de basterd suiker aan toe
  • Zodra de roomboter gesmolten is laat je het mengsel een beetje afkoelen en giet je het bij de eieren. Roer dit goed door met een garde of vork
  • Doe het mengsel nu weer terug in de steelpan en zet het dit keer op laag vuur.
  • Voeg de citroenrasp toe
  • Laat het mengsel ongeveer 20 minuten op het vuur staan, zorg ervoor dat je om de 3 a 4 minuten even roert.
  • Na 20 minuten zal je merken dat het mengsel is ingedikt. Als het de textuur van vla heeft kan je de lemon curd van het vuur halen.
  • Doe de curd in een grote jampot en draai dicht.

 

Related Articles

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme