Citroenmuffin met een scrumble topping

Citroenmuffin met een scrumble topping

Met een muffin kan je werkelijk alle kanten op. Mijn favoriet is deze fris-zure citroenvariant. Het is gevuld met lemon curd. Dat kan je kopen in een potje, maar het is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Dat scheelt weer kunstmatige kleur- geur- en smaakstoofen

Ingrediënten

Voor het deeg
  • 200 gram patentbloem
  • ½ theelepel zout
  • 1½ theelepels bakpoeder
  • 36 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 240 milliliter halfvolle melk (kamertemperatuur)
  • 40 milliliter zonnebloemolie
  • 100 gram kristalsuiker
  • 40 milliliter zure room of yoghurt
  • 1½ eieren
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 theelepel vanille extract
Voor de scrumble
  • 60 gram patentbloem
  • 70 gram kristalsuiker
  • 40 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 theelepel citroensap
Voor het glazuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1½ eetlepel citroensap
Verder nodig

Bereiding

  • Bekleed een muffinvorm met cupcake papiertjes.
  • Doe de patentbloem, bakpoeder en het zout samen in een kom en roer de ingrediënten door elkaar met een spatel.
  • Mix nu in een nieuwe kom de gesmolten boter, olie, melk, eieren, citroensap, vanille extract, suiker en zure room door elkaar. Dit kan met de hand of met een elektrische mixer.
  • Voeg het natte beslag bij de droge ingrediënten en mix tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Giet het muffin beslag in de cupcake papiertjes. Ze moeten minimaal voor 3/4 gevuld worden.
  • Voor de crumble topping mix je met je vingers alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Dit strooi je over het muffin beslag heen.
  • Bak de cupcakes gaar in 18 tot 20 minuten.
  • Zodra de muffins uit de oven komen vul je een spuitzak (of plastic boterhamzakje) met lemon curd.  Steek de spuitzak boven in het midden van de muffins. Spuit de lemon curd voorzichtig in de muffin tot dat je ziet dat de bovenkant begint te scheuren. Haal nu de spuitzak er voorzichtig uit en laat de muffins geheel afkoelen.
  • Meng ten slotte alle ingrediënten voor de glazuur door elkaar en drizzle dit over de muffins heen.

Related Articles

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme