De Nederlandse vertaling voor dit Spaanse nagerecht is Beschonken biscuits.
Ingrediënten 15 stuks
Deeg
- 4 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram suiker
- iets zout
- flinke mespunt (in een vijzel) gemalen venkelzaad of anijszaad
- ½ teelepel kaneelpoeder
Siroop
- 1 citroen
- 150 gram suiker
- 4 eetlepels honin
- 1 kaneelstokje
- 1 dl witte wijn
- ½ dl rum
Voorbereiding
Deeg
- Verwarm de oven voor op 150 à 160 °C.
- Doe de hele eieren met de suiker, het zout en het venkel- of anijszaad in een kom, plaats het op de damp van kokend water (au-bain-Marie) en klop met een garde tot het mengsel lauw geworden is.
- Klop de massa, van het vuur af, dik, wit en luchtig totdat het als een lint van de lepel loopt (een kwartier à 20 minuten kloppen).
- Zeef het meel en voeg het luchtig scheppend bij de eiermassa. Voeg hierbij ook het kaneelpoeder toe.
- Doe het deeg in een springvorm van 22-25 cm midddellijn, waarvan alleen de bodem is beboterd of is bekleed met bakpapier.
- Bak de biscuit in ± 40 minuten heel lichtbruin en gaar.
- Laat het gebak afkoelen.
Siroop
- Citroen schoonboenen en schil afraspen.
- In steelpan 1½ dl water met suiker, honing, citroenschil en doorgebroken kaneelstokje aan de kkok brengen.
- Mengsel 5 minuten zacht laten koken.
- Siroop in kom schenken en laten afkoelen
- Kaneelstokje verwijderen en wijn en rum door siroop roeren
Bereidingswijze
Biscuit uit vorm halen en op keukenpapier storten. In gelijke punten of vierkanten snijden van ongeveer 5 x 5 cm. Biscuit even door siroop halen en op bord laten uitlekken
Tip
In plaats van witte wijn en rum kan 1½ dl sherry gebruikt worden