Romige snijbonen

Romige snijbonen

Een lekkere variant op de traditioneel gekookte snijboon. De zilveruitjes maken het gerecht zacht-zuur.

Ingredienten

1 zakje snijbonen (400 gram)
100 ml (kook-)room
125 gram spekreepjes
2 eetlepels zilveruitjes
zout, (versgemalen) nootmuskaat

Bereiden

Was de sperciebonen, snijdt te eindjes eraf en snijdt de bonen in stukjes van 1,5 cm. Voeg een weinig zout toe en kook de snijbonen tot ze beetgaar zijn.
Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder boter of olie tot ze licht knapperig zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de sperciebonen af, meng met de room, de spekjes en de zilveruitjes en bestrooi met de nootmuskaat. Laat nog even doorwarmen.

Related Articles

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme