Met de neutrale smaak van komkommer kun je eigenlijk alle kanten op. Deze variant wordt door het toevoegen van kappertjes licht zurig van smaak.
Omdat ik hier gebruik maak van (volle) mayonaise is het niet erg geschikt voor mensen die op de calorieën willen letten. Indien gewenst kan gebruik worden gemaakt van halfvolle mayonaise, maar dan is de smaak minder romig.
Ingredienten
-
1 grote komkommer of 2 kleine
-
4 eetlepels Zaanse mayonaise
-
1,5 eetlepels witte balsamico azijn
-
2 eetlepels kappertjes
-
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
-
zout, versgemalen peper
Bereiden
Komkommer wassen, halveren en met lepeltje pitjes verwijderen. Komkommer schuin in plakjes snijden.
Doe mayonaise, azijn en peterselie in een schaaltje en klop dit tot een luchtige, romige dressing. Voeg eventueel een lepeltje water toe om de saus wast dunner te maken. Roer daarna de kappertjes erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.
Schenk de dressing over de komkommer en laat een half uurtje, afgedekt, intrekken in de koelkast.