Behalve dat het gewoon lekker is, is dit een heerlijk bijgerecht geschikt voor kinderen die weigeren alles wat 'groen' is te eten. Prei zit vol vitamine C en Calsium.
Ingredienten
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
- 9 el olijfolie
- 3 preien (450 g), in stukjes
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 250 ml Griekse yoghurt (beker 500 ml)
- 1/2 teen knoflook, geperst
- 1 bakje verse koriander (15 g)
- 2 bakjes platte peterselie (a 20 g), fijngesneden
- 2 eieren, gesplitst
- 125 g zelfrijzend bakmeel
Bereiden
Snijd de peper in stukjes. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 min. gaar. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Pureer met de staafmixer de yoghurt, knoflook, verse koriander en 1 bakje peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud weg.
Klop het eiwit stijf in een kom. Roer in een andere kom de dooiers, het meel, 100 ml water en 1 bakje peterselie met een garde tot glad beslag. Voeg toe aan de prei. Spatel het eiwit erdoor.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer koud of warm met de yoghurtdip.
Lekker hierbij
Knoflooksaus op basis van yoghurt.