Dit recept komt van Peter. Opgegroeid op Curacao, maakt hij de satésaus volgens dit recept. Verassend simpel en verassend lekker!
Ingredienten
1/2 ui zeer fijn gesneden
1 theelebel sambal oelek
3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1 teentje knoflook, gepeld
1 eetlepel plantaardige olie
1/4 kopje ketchap manis
5 eetlepels pindakaas
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
Bereiden
Olie verwarmen in een steelpan met dikke bodem. Sambal en gemberwortel toevoegen en op een zacht vuur 1 minuut fruiten. Uien toevoegen en ongeveer 5 minuten meefruiten tot ze glazig zijn.
Ketchap en 1,5 kop warm water toevoegen. Geheel aan de kook brengen, vuur temperen en 15 minutten zachtjes laten pruttelen (eventueel met deksel op de pan).
Daarna pindakaas onder goed roeren toevoegen tot een mooie smeuige saus ontstaat. Eventueel wat pindakaas of water toevoegen.
Als laatste de peterselie toevoegen en nog even doorverwarmen.
Saus overdoen in een petit saucepan of een schaal met rechaud.