Een vitaminebommetje, heerlijk bij vlees en vis!
Ingredienten
250 ml vers geperst sinaasappelsap (ong. 2 sinaasappels)
100 ml droge witte wijn
10 gram boter
snufje zout
2 afgestreken eetl. maïzena
sliertje saffraan
100 ml slagroom of crème fraîche
Bereiden
Doe het sinaasappelsap en de witte wijn in een pan en kook voor de helft in. Voeg een snufje zout toe.
Smelt de boter in een andere pan (met dikke bodem).
Klop de maïzena glad met een beetje water, voeg toe aan de boter en meng het tot een homogeen geheel.
Zet het vuur niet te hoog en giet, al kloppend, beetje bij beetje het sinaasappel-wijnmengsel toe.
Roer de saffraan erbij en klop heel goed tot een gladde massa.
Zet het vuur uit en voeg al kloppend de slagroom of crème fraîche toe.
Op smaak brengen met (versgemalen) peper.
Lekker bij
Ik bakte ondertussen een kabeljauwhaasje in een beetje olijfolie en in een andere pan een plakje seranoham. Ik kookte een eitje halfhard.
Maar ook een stukje eendenborst past hier goed bij.