Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 3 dl Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 theelepels witte-wijnazijn
- zout, peper
- ½ theelepel suiker
- 3 takjes dille
Nodig
1 schone zakdoek zonder wasmiddelenluchtjes
Bereiden
- Knoflook pellen en fijnsnipperen
- Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en grof raspen
- Komkommer in zakdoek wikkelen en zoveel mogelijk vocht uit komkommer drukken
- Yoghurt mengen met komkommer, knoflook, olie en azijn
- Op smaak brengen met zout, peper en suiker
- Dille erboven fijnknippen en erdoor roeren.
- Laat de tzatziki minimaal een ½ uur in de koelkast staan om de smaken tot hun recht te laten komen
Foto: Door Nikodem Nijaki - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32070864