Tzatziki

Tzatziki

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 3 dl Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 theelepels witte-wijnazijn
  • zout, peper
  • ½ theelepel suiker
  • 3 takjes dille

Nodig

1 schone zakdoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

  • Knoflook pellen en fijnsnipperen
  • Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en grof raspen
  • Komkommer in zakdoek wikkelen en zoveel mogelijk vocht uit komkommer drukken
  • Yoghurt mengen met komkommer, knoflook, olie en azijn
  • Op smaak brengen met zout, peper en suiker
  • Dille erboven fijnknippen en erdoor roeren.
  • Laat de tzatziki minimaal een ½ uur in de koelkast staan om de smaken tot hun recht te laten komen

Foto: Door Nikodem Nijaki - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32070864



Related Articles

koksmuts rood met witte tekst

Sint Bernardusstraat 16
4741 RS  Hoeven

06-54340779
koken@lisettelangens.nl

 

Free Joomla templates by Ltheme